בכבישים עירוניים, בדרכים מהירות וליד הבית: נדמה שאנחנו פוגשים את תאונות הדרכים מידי יום ויום. אם דרך המסך באתרי החדשות או שאנחנו רואים בעצמנו, אנו נחשפים לא מעט במהלך החיים שלנו לתאונות דרכים, ואף פעם אי אפשר לומר: "לי זה לא יקרה". במקרה שעברתם תאונת דרכים, חשוב לדעת מהם הצעדים שעליכם לנקוט ישר אחרי התאונה. רמז: לשכור עורך דין תאונת דרכים כמה שיותר מוקדם. וגם – אילו סוגי תאונות יש ואת מי אפשר לתבוע? כל התשובות בפנים.
את המונח "תאונת דרכים" לצערנו אין צורך להסביר. המונח, שמתאר תאונה בה מעורב לפחות כלי רכב אחד, מנוצל על ידינו פעמים רבות מידי, ולכן חשוב לדעת מה עושים במקרה וחווינו בעצמנו אירוע שכזה: תאונות דרכים יכולות לקרות בצורה הקלאסית – שני כלי רכב שמתנגשים אחד בשני, ולצד המקרה הזה מונחים גם תאונות שמערבות הולכי רגל או רוכבי אופניים ותאונה שבה הרכב סטה מהדרך ונכנס בעמוד, קיר או מכשול. לפעמים גם נוסע נוסף ברכב יכול להיפגע.
במקרה וחווינו את אחד מהמקרים, אם כפוגעים ואם כנפגעים, יש כמה דברים שעלינו לעשות שהם שלבים בסיסיים וקריטיים בהגנה על הזכויות שלנו.
אולי יעניין אותך לקרוא על כתיבת צוואה
מיד לאחר התאונה נרצה:
לצלם את הפגיעה –צילום הפגיעה יהווה תיעוד חי וטרי של הנזק שנגרם, ויעזור לבסס את התביעה כנגד הביטוח או הפוגע ולהוכיח כי אכן התרחשה תאונה.
לקבל את פרטי הנהג השני– וכן לתת לו את שלנו בחזרה. על מנת לתבוע את הביטוח של הנהג האחר, או כדי לדווח למשטרה, יש לדעת את הפרטים שלו.
לערב את מד"א והמשטרה – במקרים בהם יש פגיעה נרצה לקרוא לכוחות הביטחון וההצלה.
אלו השלבים הבסיסיים ביותר. זכרו גם לשמור כל קבלה, תיעוד או מסמך רפואי שאתם יכולים לשים עליו את היד ואשר קשור אליכם – תוכלו לקבל החזרים כספיים על הוצאות טיפול, וכן לבסס את תיק התביעה שלכם במקרה ובו אתם הולכים על האופציה המשפטית כדי למצות את הזכויות שלכם.
לאחר מכן תרצו לשכור עורך דין תאונות דרכים, בין אם אתם אלו שגרמתם לתאונה להתרחש, ובין אם אתם אלו שנפגעתם:
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות הדרכים
בשנת 1975 (התשל"ה) חוקק חוק הפיצויים לנפגעי תאונות הדרכים. החוק בא לקבוע, כי כל אדם שנפגע בתאונה כלשהי זכאי לפיצוי כספי ולשיקום, ללא קשר למידת האשמה שלו בגרימת התאונה: בין אם הנפגע הוא זה שגרם את התאונה, ובין אם הנפגע חף מכל פשע, על פי החוק שניהם חייבים להיות מפוצים בדרך כלשהי.
לכן, על כל נהג לבטח את הרכב שלו בביטוח חובה, על מנת שיוכל במידת הצורך לתבוע את חברת הביטוח שלו ולקבל פיצוי בעבור הפגיעות והנזקים שנגרמו לו. במקרים בהם מי שנפגע הוא הולך רגל, רוכב אופניים או נוסע נוסף שהיה ברכב – גם אלו יתבעו את חברת הביטוח של בעל הרכב.
עורך דין תאונת דרכים – למה כדאי לשכור אחד
תביעה של חברות הביטוח השונות – בין אם זה המוסד לביטוח לאומי, חברת ביטוח פרטית או אפילו קרנית (קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים – רלוונטי בעיקר למקרים של תאונת פגע וברח בהם אין מי שיפצה את הנפגע) היא הליך מורכב ומסובך, שיכול להסתבך ולהתפתל לאורך שנים. חברות הביטוח, למרות שתפקידן הוא לפצות אותנו, אינן נוטות להאמין כל כך מהר לטענות של הנפגעים, והם לא פעם מנסים להתחמק או לפחות להוריד למינימום את הסכומים בהם הם אמורים לפצות את הנפגעים.
על מנת להצליח בתביעה נגד חברות הביטוח, כדאי מאוד לשכור עורך דין כמה שיותר מוקדם. בתביעות מסוג אלה, כל פעולה קטנה משנה, ולכל נקיטת צעד מסוימת יש משמעות: התזמון של התביעה לאחר התאונה, ההצגה של המקרה, האופן שבו ממולאים טפסי התביעה ויכולת התנהלות טובה בוועדה רפואית (קראו עוד על ועדה רפואית ביטוח לאומי) – כל אלה הם גורמים שבסופו של דבר משפיעים על ההחלטה של חברות הביטוח האם לתת לכם פיצוי מסויים – ואם כן, מה יהיה הגובה שלו.
לכן, כדאי לשכור ייצוג של עו"ד מנוסה ומיומן, על מנת שיוביל אתכם אל הפיצוי גם כאשר אתם לא רואים את האופק.