8 דברים לביצוע בדרך לתביעה על תאונת עבודה

נפצעת בעבודה, עם כל הכאב ואולי בגלל הכאב, מגיע לך פיצויים, אבל בשביל לקבל את המירב מתביעת תאונת עבודה, יש לא מעט משימות שחשוב לבצע נכון. על מנת לצלוח את הבירוקרטיה הלא קלה חשוב לדעת איזה טפסים צריך למלא? איך למלא אותם ועל מה להקפיד? איזה חוות דעת הכרחי לצרף? ובכלל איך להתנהל לקראת ובזמן הוועדה הרפואית?

במקרה שאתם עומדים בפני תביעת תאונת עבודה, מומלץ לפנות אל עו"ד מומחה בתחום ולהתייעץ בהרחבה. יש דברים שלא רצוי לעשות לבד וזה אחד מהם. התנהלות לא נכונה מול הביטוח הלאומי עלולה להסתיים בזכויות רבות שימנעו מכם.

תאונות עבודה הן תאונות בלתי צפויות לרוב וכאלו שעלולות לקרות בכל מקום. טבח שהחליק על רצפה רטובה במסעדה, ואפילו מלצר שעובד באולם אירועים, והחשיפה המתמדת לרעש גבוהה גרמה לו לבעיית שמיעה. תאונת עבודה היא גם כזו הנגרמת לעובד בעבודה ואפיל ובדרך אל או מהעבודה.


רוצה לדעת כיצד כותבים צוואה?


עובד שנפגע בתאונת עבודה צריך להגיש תביעת תאונת עבודה לביטוח הלאומי בתוך שנה מיום התאונה. אם יבחר להגיש תביעה גם לחברת הביטוח בה הוא או מקום העבודה מבוטחים, עליו להגיש את התביעה עד שלוש שנים מיום התאונה, ואם מבקש לתבוע את המעביד עצמו, ניתן להגיש תביעה לא יאוחר משבע שנים מיום התאונה.

הגשת תביעה לתאונת עבודה – שלב שלב

בשביל שהביטוח הלאומי, ואחריו גם שאר הגורמים יכירו בפגיעה כתאונת עבודה יש משימות שחייבים לבצע ושלבים שחשוב להקפיד עליהם:

  1. כמה שיותר קרוב למועד התאונה חובה למלא טופס שנקרא "ב.ל 250" ולדאוג להחתים גם את המעביד.
  1. חשוב לרשום פרטים מדויקים של התאונה ובכללם: תאריך ושעת התאונה, מקום התאונה ופירוט הפגיעה עצמה.
  1. איסוף פרטים מעדים לתאונה ובכללם שם פרטי ומשפחה, טלפון וכתובת.
  1. חשוב לפנות במיידי לקבלת טיפול רפואי במוסד רפואי. בעת מילוי הטפסים במוקד חשוב לדווח כי זוהי תאונת עבודה. אם הספקתם כבר למלא טופס ב.ל 250 ולהחתים את המעביד, יש להציג אותו במוסד הרפואי אליו ניגשתם לקבל טיפול.
  1. בסיום קבלת הטיפול הרפואי, חובה לבדוק שנרשם בטפסי המוסד שזו תאונת עבודה ולקבל מהרופא המטפל תעודה רפואית מקורית שבה תיעוד הדיווח, הנזקים והטיפול.
  1. בנוסף לימי המחלה שנרשמו לך במוסד הרפואי, צריך לבקש גם מהרופא המטפל אישורי מחלה למשך 3 חודשים. מעבר לכך, עליך לגשת לרופא תעסוקתי, שיספק גם מכתב על אי כשירות עבודה זמנית או קבועה.
  1. שים לב: חובה לאסוף ולשמור בצורה מסודרת את כל המסמכים, העתק הטפסים וכל תיעוד ואישור הקשור לטיפולים בעקבות הפגיעה, כולל טיפולים אלטרנטיביים.
  2. יש פעמים בהם מומלץ להצטייד גם בחוות דעת מקצועית של מומחה רפואי שיעריך את הנכות שנוצרה מהתאונה.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *