עברת תאונת דרכים בעבודה? מי יפצה אותך ואיך נקבע גובה הפיצוי?

תאונת דרכים שמתרחשת בזמן העבודה, בדרך אליה או ממנה נחשבת גם כתאונת עבודה. מאחר ותאונה זו משתייכת לשני הסוגים גם דרכים וגם עבודה, אתה זכאי לתבוע גם את הביטוח הלאומי על מנת לקבל הכרה בתאונה כתאונת עבודה וכמובן את מלוא הזכויות והפיצויים המגיעים לך.

אמנם בשנת 2021 נרשמה ירידה במספר תאונות הדרכים, אבל לצערנו הן עדיין מתרחשות וכל אחד מאתנו עלול להיות מעורב בתאונת דרכים, בין אם באשמתנו ובין אם באשמת הצד הפוגע. אם התאונה בה היינו מעורבים התרחשה בדרכנו לעבודה, בעבודה ואפילו בדרכנו מהעבודה הביתה או לכל מקום אחר, היא נחשבת גם תאונת דרכים וגם תאונת עבודה.  

מי יפצה אותך ואיך נקבע גובה הפיצוי?

מאחר וכפי שציינו, לתאונת דרכים בעבודה ישנם שני היבטים , גם דרכים וגם עבודה, תהיה זכאי לתבוע על פי חוק הפיצויים את חברת הביטוח שלך ולקבל ממנה פיצויים על הנזקים שנגרמו לגופך בגלל תאונת הדרכים ועל פי חוק הביטוח הלאומי, גם את המוסד לביטוח לאומי במטרה שיכיר בך כנפגע תאונת עבודה וייתן לך את מלוא הזכויות המגיעות לך מתוקף כך.

חשוב מאד לציין ולהדגיש כי את התביעה לחברת הביטוח יש להגיש בתוך 7 שנים מקסימום מיום התאונה, ולביטוח הלאומי חייבים להגיש בתוך 12 חודשים מיום התאונה.

כאשר יקבל ויכיר המוסד לביטוח הלאומי בתאונה שלך כתאונת עבודה, תהיה זכאי לכל הזכויות להן זכאי עובד שעבר תאונת עבודה.

על אף מה שנכתב, יש לקחת בחשבון שבמקרה בו יהיה כפל תביעות, לא תוכל ולא תהיה זכאי לפיצוי כפול על אותה התאונה, כי הכוונה איננה שתתעשר מהפגיעה ולא ניתן לקבל פיצויים שהם מעבר למגיע על הנזקים שנגרמו בסך הכל.

מה אתה צריך לעשות לאחר התאונה מבחינה פרוצדורלית?

הדבר הראשון לאחר קבלת טיפול רפואי ראשוני זה לאסוף כמה שיותר פרטים, מידע, תיעודים, פרטי עדים לתאונה ותיעוד מצב רפואי ונזקים גופניים. כל אלו נדרשים להגשת התביעות למוסד לביטוח לאומי ולביטוח הפרטי.

יש לדווח מיידית למשטרה ולקבל ממנה אישור על הדיווח, אחר כך כמובן לדווח למקום העבודה ולסוכן הביטוח שלך.

את הטיפול הרפואי הראשוני תקבל בחדר המיון של בית החולים אליו פונית או התפנית, וזאת ללא שתידרש לשלם אגרת מיון גם בטרם התקבל אישור מהביטוח הלאומי על הכרה בך כנפגע תאונת דרכים בעבודה.  

על מנת שתקבל טיפול רפואי חינם שמגיע לך מהביטוח הלאומי כנפגע תאונת עבודה, עליך לדאוג להחתים את המעסיק שלך על טופס שנקרא ב.ל 250 ואיתו לפנות לקופת החולים. אם הינך עצמאי ולא שכיר, עליך לפנות לקופת החולים עם טופס ב.ל 283.

והעצה הכי חשובה:

לפני שאתה ממלא טפסים ולפני הגשת תביעה, מומלץ וחשוב שתפנה להתייעצות עם עורך דין תאונות דרכים מומחה בתחום. רק כך תקבל את מלוא הזכויות שמגיעות לך.

Leave a Reply

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *